Ingatlan kereső
Azonosító
Város
Városzrész
Típus
Szobaszám
Méret -
Ár -

Visszahívás kérése
Név
Telefon
E-mail
Biztonsági kód

Partnereink

 

image

 

 

Szeged térkép

image

Hírlevél

*E-mail:


Ingatlan eladása


Mi, az Arian Ingatlaniroda munkatársai mindannyian hiszünk abban, hogy ügyfeleink maximális elégedettségének és elismerésének kivívásához a magas szintű naprakész tanácsadói tevékenységen túl az is fontos, hogy további hozzáadott értéket biztosító szolgáltatásokat is nyújtsunk. Ezért teljes körű ingatlan-tanácsadói szolgáltatásainkon túl hitelügyintézést, oktatást és egyéb új, innovatív szolgáltatásokat dolgoztunk ki. A Arian Ingatlaniroda segítségével Ön pénzt, időt és fáradtságot takaríthat meg. 

Értékbecslés 

Ingatlan beruházások és egyedi ingatlanok pontos és független értékbecslése bármilyen célra. 

Irodánk aktuális kínálata mellett 10 hasznos tippel segítünk Önnek felkészülni az ingatlan-vásárlásra, miközben arra a kérdésre keresünk választ:

HOGYAN VEHET JÓ INGATLANT ELFOADHATÓ ÁRON?


1.AZ IDEÁLIS OTTHON...

Ha lakásnézegetés előtt nem készültünk fel kellőképpen, könnyen előfordulhat, hogy találunk valamit, amiről azt gondoljuk, hogy az ideális otthon, de túl sokba kerül. Ezért fontos, hogy tudatosan készüljünk életünk egyik legnagyobb üzleti döntésére. Írjunk két listát. Az egyiken soroljuk fel, mire van szükségünk, a másikon pedig, hogy mit szeretnénk még. Csak ezután induljunk el lakást nézni.

2.VEGYE IGÉNYBE A MEGFELELŐ SZAKEMBEREKET!

Az ingatlanvásárlás bonyolult és sokszereplős folyamat, így nem mindegy, hogy kik állnak a mi oldalunkon. Az ARIAN Ingatlaniroda képzett szakemberekből álló csapatot sorakoztat fel Ön mögé: finanszírozási tanácsadót, ügyvédet, építészmérnököt, a műszaki állapot felmérésre, költöztetőt, stb. Ha Ön az ellenérdekelt fél által megbízott ingatlanközvetítőre hagyatkozik, ki képviseli az Ön érdekeit?

3.TUDJA, HOGY MEDDIG NYÚJTÓZKODHAT?

Az ARIAN hitelközvetítőjének közreműködésével, még a vétel előtt megtudhatja, hogy az adott ingatlanra milyen feltételek mellett, és mennyi kölcsönt kaphat. Hitelbírálatunk birtokában mind a megvásárolni kívánt ingatlan tulajdonosa, mind a tranzakciót bonyolító ingatlanközvetítő komoly ügyfélként nemcsak kíváncsiskodóként fog Önre tekinteni.

4.LEGYEN KÉZNÉL A PÉNZ!

Ha egyszer már kitalálta mennyi pénzzel is vág bele a lakásvásárlásba, ne változtasson rajta. A lényeg, hogy a rendelkezésre álló pénzt tegye hozzáférhetővé: legyen a bankszámlán, legfeljebb kösse le betétként. Mindenképpen legyen néhány órán belül kivehető a foglalónak megfelelő összeg, nehogy a késlekedés miatt lemaradjon az álomingatlanról.

5.A LEGFONTOSABB KERESÉSI SZEMPONT: HOL LEGYEN AZ INGATLAN?

A későbbi eladásra már a kiválasztáskor gondolni kell! A vevők kellemes lakókörnyezetet keresnek, ahol megtalálhatók a jó óvodák és iskolák, ahonnan különösebb gyötrelem nélkül eljutnak a munkahelyükre és nem utolsó sorban van a közelben tömegközlekedés, orvosi ellátás, kikapcsolódási és vásárlási lehetőség, stb. Próbáljon objektív lenni! A környezet az, amit a legkevésbé lesz lehetősége később befolyásolni.

6.MEKKORA ÖSSZEGET ÉRDEMES AJÁNLANIA A TULAJDONOSNAK?

Reális, vagy túl magas-e a kínálati ár? Vagy éppen ellenkezőleg: alacsony és alkalmi vétellel van dolgunk? Az ARIAN közreműködésével páratlan és szakszerű véleményt kaphat az adott ingatlan valós piaci értékéről, így nem eshet abba a hibába, hogy óvatosságból elszalaszt egy alkalmi vételt, vagy túl sokat fizet az ingatlanért, amit alacsonyabb áron is megkaphatott volna.

7.KALKULÁLJON A JÁRULÉKOS KÖLTSÉGEKKE!

A vételáron kívül néhány hónapon belül illetéket is kell majd fizetnie. A szerződéskötéskor közreműködő „ellenjegyző" ügyvéd díját is a vevő fizeti és bár közreműködésükkel hosszú távon megtakarítunk, egyszeri kiadást jelentenek a közreműködő szakemberek is pl. az érdekeinket képviselő ingatlanforgalmi szaktanácsadó vagy a műszaki ellenőrzést végző építész és pénzt kér a hitelt folyósító bank is.

8.ELLENŐRIZTESSE AZ INGATLAN MŰSZAKI ÁLLAPOTÁT!

Kérjen fel egy szakembert (építészmérnököt, statikust), hogy alaposan vizsgálja át az ingatlant, tárja fel a rejtett hibákat. Az adásvételi szerződést a műszaki állapot és az esetleges javítási költségek ismeretében kösse meg. Ha Önt az ARIAN vevőképviselője segíti a vásárlásban, javasolni fog megfelelő szakembert a feladatokra.

9.ELLENŐRIZZE A PAPÍROKAT!

Tulajdoni lap, helyszínrajz, építési tervek ezek megnézése nélkül ne vágjunk bele a lakás megvásárlásába. Mielőtt bármilyen papír aláírásával elkötelezné magát, győződjön meg róla, hogy az ingatlanon nincs semmi olyan jogi, vagy bármilyen más természetű teher, amelyről az eladók elfelejtettek szólni. Ne elégedjen meg a tulajdonos által bemutatott régebbi tulajdoni lappal, hanem váltson ki egy újat!

10.VEGYEN EGY MÉLY LÉLEGZETET!

Mielőtt aláírja a szerződést, győződjön meg róla, hogy a leírt szöveg azt fejezi ki, amiben megállapodtak és amivel Ön teljes mértékben egyetértett. Ne siessen, akkor sem, ha úgy érzi, hogy sürgetik. Vegye igénybe érdekeit képviselő szakember, így az ARIAN ügyvédjeinek tudását!Tovább >>