Ingatlanvagyon értékelés

Hivatalosan bejegyzett ingatlanértékelő a szegedi városházán
Miért létfontosságú az ingatlan értékelésének ellenőrzése

Nyilvánvalóan nem szeretné, hogy a fentihez hasonló forgatókönyv elkapjon – nyugdíjba menjen minimális jövedelemmel, és szembesüljön a kilakoltatás (vagy legalábbis leminősítés) lehetőségével.

De a vásárolni kívánt ingatlan értékének ellenőrzése néhány egyéb okból is fontos:

  1. Befolyásolja a maximálisan felvehető kölcsönt. Függetlenül attól, hogy HDB-től vagy banktól kap kölcsönt, a hitel felső határa a hivatalos értékelési érték százalékában lesz.
  2. Ez befolyásolja a fizetendő készpénz összegét. Az értékelésnél jóval magasabb vételár azt jelenti, hogy nem használhat CPF-et minden fedezésére – a különbözetet készpénzben kell pótolnia.
  3. Befolyásolja a jövőbeni befektetésarányos megtérülést (ROI), ha valaha is tervezi, hogy eladja vagy felújítja otthonát. Olcsón akarsz venni és drágán eladni – nem drágán venni és olcsón eladni.
Hogyan történik az ingatlanértékelés kiszámítása?

Az értékbecslési szakemberek általában néhány módszert alkalmaznak az ingatlanárak becsléséhez. Nagyon röviden ezek a következők:

  • A Összehasonlítható értékesítési módszer, ahol az értékbecslő megvizsgálja a közelmúltbeli tranzakciókat, és kiigazítja az eltéréseket hely, alapterület, életkor, állapot, birtoklás, tervezés és elrendezés, a tranzakció időpontja és az uralkodó piaci feltételek.
  • A Jövedelemmódszer, ahol az értékbecslő megbecsüli az ingatlanból származó bevételi forrást, majd átváltja azt piaci értékre. Ezt általában csak befektetési vagy kereskedelmi ingatlanoknál használják.
  • A Költségmódszer, ahol az értékbecslő a telekköltség és az építési költség alapján becsüli meg az ingatlan árat, csökkentve az értékcsökkenéssel. Ezt általában olyan ingatlanoknál használják, ahol kevés vagy nulla piaci tranzakció történik, például iskolák és templomok.

Hivatalos ingatlanértékelés 

Ajánlatkérés

Arian Ingatlaniroda 

6720Szeged Kelemen László utca 2

Tel/Fax: 0036 62 444 222

Mobil/What’sApp/Viber/Telegram: 003620451111

E-Mail: hi@ arian.hu

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 9 órától 18 óráig

Szombat, Vasárnap, Ünnepnapokonys:          az ön rendelkezésre állunk, előzetes egyeztetés alapján

Hasonlítsa össze a listákat

Összehasonlítás
hu_HU