• ARIAN is your reliable partner

Compare Listings

Bérleménykezelés

Azon ügyfeleink részére, akik bármi okból nem tudnak vagy nem akarnak foglalkozni bérbeadott ingatlanukkal, abban az esetben albérletkezelést is vállalunk. Ezt a szolgáltatást mindazoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik külföldön vagy vidéken laknak, és nehézkes vagy lehetetlen lenne számukra a folyamatos kapcsolattartás.  Azoknak, akik szeretnék ingatlanukat jó kezekben tudni, vagy nyelvi nehézségek miatt nem tudnak bérlőikkel kommunikálni, esetleg nem akarnak havi, heti szinten foglalkozni a lakásukban lakók napi gondjaival.

Az ingatlankezelés során vállalt szolgáltatásaink a következők:

  • Bérleti díj beszedése
  • A bérlővel való rendszeres kapcsolattartás
  • Szükséges, idegen nyelven beszélő tanácsadóink vállalják a külföldiekkel való kommunikációt
  • Mérőóra leolvasás és a közműveknél való teljeskörű ügyintézés
  • A rendeltetésszerű használat ellenőrzése
  • A bérleti szerződés kezdetével és végével az ingatlan átadásának ellenőrzése
  • Az esetleges karbantartási munkák megszervezése
  • Az ingatlankezelés díjazása a mindenkori bérleti díj 10%-a, amit a havonta beszedett bérleti díjból vonunk le.

(Minimum díj: 5.000HUF)

Forduljon hozzánk bizalommal!

Mit tartalmaz a Bérleménykezelés:

Be- és kiköltöztetés

A lakásátadást dokumentáljuk jegyzőkönyvben (magyarul és angolul).A bútorokról leltárt veszünk fel, a lakás állapotát írásban és fotókon is rögzítjük. Feljegyezzük a mérőórák állását és az átadott kulcsok számát. A jegyzőkönyv a bérleti szerződés hivatalos mellékletét képezi, segít elkerülni a felmerülő esetleges vitákat a bérleti időszak végén és alapjául szolgál a rezsifogyasztás elszámolásának is.

Bérleti díj begyűjtése

A szerződésben megállapított havi bérleti díj (és rezsi) átvétele és átadása vagy átutalása a tulajdonosnak. Fizetési késedelem esetén a bérlőt írásban és szóban is felszólítjuk a teljesítésre. A kintlévőségeket szigorú protokoll alapján behajtjuk. Az esetleges szerződés felmondást jogszabályoknak megfelelő, szakszerű megfogalmazásban juttatjuk el a bérlőhöz. Elszámolási viták esetén közvetítünk a bérlő és a tulajdonos között.

Bérlő kezelés (tolmácsolással)

A bérlővel való kommunikációt teljes körűen átvesszük. A vitás esetek kezelésében több éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk. Több nyelven beszélő munkatársaink kiválóan ki tudják szolgálni a külföldi bérlőket is. A bérlők bármikor kapcsolatba léphetnek velünk e-mailen, telefonon és személyesen a belvárosi irodáink valamelyikében. Sürgős esetekben (zárcsere, csőtörés, betörés…) azonnal rendelkezésre állunk.

Rezsikezelés

Kommunikálunk a közös képviselettel és a közmű szolgáltatókkal. Kiszámoljuk a bérlő által fizetendő havi átalánydíj összegét. Intézzük a közös költség és közmű díjak befizetését havonta a bérlő által fizetett átalánydíjból, rendszeresen leellenőrizzük az aktuális egyenleget a szolgáltatóknál. Elszámolást készítünk a bérlővel a tényleges fogyasztásról a bérleti időszak végén. A közművekkel kapcsolatos minden ügyintézést elvégzünk.

Lakásellenőrzés

A tulajdonos által meghatározott időközönként lelátogatjuk az ingatlant. Üresen álló lakásoknál a postaládát kiürítjük és ellenőrizzük a lakás állapotát. Bérlet ingatlan esetén (a lakóval előre egyeztetett időpontban) meggyőződünk arról, hogy a bérlő rendeltetésszerűen, a szerződésnek megfelelően használja-e az ingatlant.

Takarítás (egyszeri és rendszeres)

Nagyon fontos, hogy a bérleti időszak végével, a lakás gyorsan visszakerüljön a piacra. Kitakarítjuk az ingatlant, amennyiben az előző bérlő nem végezte ezt el megfelelően. Cégünk rendszeres (heti, havi) takarítási szolgáltatást is nyújt, ami ma már sok esetben bérlői elvárás.

Karbantartás

Cégünk a felmerülő karbantartási igényeket megbízható szakemberekkel végezteti el. A munka felmérése után az árajánlatokat prezentáljuk a tulajdonos felé. Lebonyolítjuk, majd le ellenőrizzük a tulajdonos által jóváhagyott karbantartásokat. Az elvégzett munkáról fényképeket készítünk.